Beate & Aksel Hembre

Vi kan vel si at vi er generasjon 7, eller kanskje 8  også når det gjelder kommersiell utleie av laksefiske. Helt siden 1850 tallet har laksefiskere funnet veien til Stjørdalselva og hit til Hembre Gård. Laksen har vært her siden tidenes morgen og vært en kilde til ”matauk”  i tidligere tider. Engelskmennene brakte nok sportsfisket slik vi har det i dag hit for vel 150 år siden. Den kommersielle delen skjøt for alvor fart da det ble reist et motell oppe på gården 1966. Samtidig ble Hembre Camping bygd ut nede ved elvebredden ca. midten av -50 tallet. 

I dag er laksefisket og overnatting en fulltidsjobb for oss begge, samt vi har ekstra ansatte med oss i de travle sommermånedene. Vi har drevet gården siden 2004, men laksefiske/ overnatting startet vi for alvor med i 2012. Siden da har det vært et behov for oppgraderinger både på hus og uteområder, samt vi har renovert store deler av Campingplassen som vi også tok over driften av i 2014. 

Vi har i løpet av kort tid bygget opp vår «fiskelodge»  etter vårt eget konsept. Nesten fullbooket på fiske siden 2015 hvor vi har mellom 100 og 130 ivrige fluefiskere innom mellom 1. juni og 31. august. 

Overnatting tilbyr vi hele året og har ca. 6000 overnattingsdøgn i året sammen med driften på campingen.

Vi driver ellers tradisjonelt landbruk og skogbruk, samt utleie av et større sand/ stein uttak som ligger på gårdens eiendom. Jakt er/ blir også etter hvert en tilleggsnæring for oss, samtidig som at vi er på banen i forbindelse med forskjellige arrangement i nærområdet

Vi har travle dager, men trives med det vi gjør hvor vi kan legge opp dagene  litt som vi ønsker. Vi trives med å omgå mennesker, samtidig som vi ønsker å gi alle en minneverdig tid her hos oss som de husker og kan fortelle andre om. Det er den beste reklamen vi kan få.

Beate og aksel Hembre