Mange fine fiskeplasser

Hembre Gård har selv ca. 1600 meter fiske på begge sider av elva i gangavstand fra gården.

Pluss at vi har leid til et vald som ligger ca. 2 km oppstrøms gården; ”Fuldseth” Her er flere kjente fiskeplasser og med SJFF kortet kan du starte fisket her på Nedre Lerfald. Nedenfor følger en generell beskrivelse av fisket fra vår Guide Christer, samt du har et klikkbart valdkart under hvor hver fiskeplass får sin beskrivelse. Noen med bilder og video. Nytt fra sesongen 2016 er et vald som vi har tilgang til annen hver dag i 12 timer. Valdet heter Saxevik og kan bookes for seg under de dagene du er her hos oss. I tillegg fikk vi også inn 2 vald oppstrøms Hembre; Bjørngaard valdene som virkelig leverte første år og har blitt meget populært. Klikk på kartet og du finner beskrivelse av alle våre fiskeplasser, med bl.annet noen videoer med litt "action" fra elva. 

Det generelle fisket i Stjørdalselva er likt fisket i de andre elvene i Trondheimsfjorden

Tidlig i juni er det oppgangsfiske etter storlaksen som gjelder, så kommer mellomlaksen sterkt utover i måneden. I juli og august står det alltid fisk i hølene samt at det er en viss oppgang gjennom hele sesongen. Det vil si at fiskestrategien vil forandre seg etter når på sesongen vi fisker, men selvfølgelig etter vannstand og temperatur også.
Jeg vil gå litt nærmere inn på de forskjellige strategiene jeg bruker under de forskjellige forholdene, fluer og snører jeg vet fungerer for meg. Dette er selvfølgelig ment som en veiledning til nye fiskere på denne strekningen, men også de som har vært her før og til og med de meget rutinerte kan forhåpentligvis finne noe nyttig her!

Juni

Det tidlige junifisket er ofte preget av stor og kald elv. Under slike forhold er laksen treg, og det er dypt og sakte som er stikkordene her. Strategien min er ofte synk 1/2 eller synk 2/3 og store tuber i denne perioden av sesongen. Oppgangslaks er ofte flinke å ta bare de får servert utstyret fint foran seg, derfor bruker jeg fluer som vises godt, spesielt ved skikkelig stor elv.
Utover i Juni minker normalt elva noe, jeg går ned i fluestørrelse men beholder en synkegrad eller to under disse forholdene. Jeg syns generelt folk fisker for høyt i vannet for tidlig på sesongen, men det er min smak!
Utstyr: Fluestenger rundt 14 fot under det tidlige fisket er perfekt, utover i sesongen kan man gå ned litt om vannstanden ikke er for høy. Det er godt drag i vannet på hele strekningen, det er greit å ha noe å holde igjen med når drømmefiske stikker nedstrøms!

Juli og August

Jeg fisker etter forholdene i både Juli og August. Generelt vil jeg anbefale å fiske høyere i vannet og med mindre fluer utover i sesongen. Dette er kjent for de fleste, men jeg kan også legge til at jeg bruker mindre flash og glitter i fluene mine utover i sesongen. Unntak er når elva er farvet etter flom, da vil jeg ha noe som vises på fortomen!

Fluer som virker:

  • Sol og fint vær: Grey&Green, Silden, Green Highlander, Bag limit Destroyer
  • Overskyet men klar elv: Phatakorva original, Bag Limit Destroyer, Sunray Shadow, Red butt, Vaheniva, Green Highlander variant (brun/sort overvinge på 75%), General Practitioner (GP)
  • Overskyet litt farget elv: Phatakorva orange, Sierrakhorva, Bag Limit Destroyer, GP
  • Farget elv: Flomflugan, General Practitioner (GP), Sierrakhorva
  • Størrelsen varierer fra store tuber til små microtuber, alt etter vannstand og hvor høyt i vannlagene jeg fisker. Jeg bruker som regel kun krokfluer ved lett enhåndsfiske, men mange har hell med doble firere og seksere under normal vannstand i Stjørdalselva.