Damenes uke på Hembre.

Godt fiske for damene på Hembre.

Da var vi endelig igang med noen dager forbeholdt kun damer her på Hembre. 7 ivrige damer møtes til velkomstmøte med laksevafler og kaffe på stabburet. Noen godt kjent med laksefiske fra før og noen for første gang med flue for å prøve lure laksen på kroken. En gjeng som finner tonen med en gang og er ivrige på både fiske og lære mer om laksefiske med 2 hånds fluestang. Emilie Björkman er med som erfaren laksefisker og instruktør. 

Vi møtes til samling på stabburet for å bli litt kjent, gå gjennom fiskeregler og følger opp med en valdvisning før fisket starter utpå ettermiddagen. Deler inn i lag, slik at alle fisker sammen med noen. Dette er litt greit når noen er litt uerfaren på fang/ slipp som nå er fiskereglene i august.

Emilie er her med sin familie, Stefan Ågren og deres datter Greta på knappe 3 mnd. Et lite sjarmtroll som får masse oppmerksomhet innimellom kasteinstrukser og praktisk fiske ved elva. 

Om kveldene samles vi alle til middag, noe som er en fin avslutning på dagen etter masse fiskeopplevelser løpet av dagen. Vi er godt ute i august nå og kveldene kommer stadig tidligere, så fiskedagen avsluttes gjerne da, selv om enkelte var ivrige og fikk med seg 1 time til i elven før mørket kom for godt.

Ikke alle fikk fisk, men alle var i fisk, mistet eller fikk på land. Status etter knappe 3 døgn på selve damefiskedagene ble 5 laks og 1 sjøørret. Det må sies å være meget bra. Uken under ett lørdag-lørdag ga hele 27 laks og 7 sjøørret. Må legges til at forholdene var optimale her på Hembre 11-13 august. Det gode fisket fortsetter nå med mer regn i vente og masse laks i elven. Vi kommer tilbake med innspurten av sesongen ved inngangen september.

Et knippe bilder fra damenes uke under her:

Vi håper at alle vil komme tilbake igjen neste år for dette er noe vi gjerne vil fortsette med her på Hembre. Interessen for laksefiske og ikke minst fluefiske etter laks blant damer er voksende. Vi har fått flere henvendelser i forhold til neste år så da håper vi å fylle opp alle plassene.

Vi takker så mye for disse dagene i år og ønsker gjerne å se dere igjen i 2019.

Takk for denne gang og Tight Lines!

Aksel, Beate og Emilie.