God uke, men store utfordringer med temperaturer i vannet.

Uke 29, en av de beste ukene så langt i år.

Ekstremt lav vannstand i elva, men laks i hopetall. Hopper og spretter hver gang man er nede ved elva. Dette er svært gledelig, mange fine opplevelser ved elvekanten enten man fisker eller ikke. Tross vanskelige forhold klarer gjengen denne uka å lure en del av de. Alle varianter av fluer, snører/ enhånds, tohånds prøves ut.

Status etter endt uke blir 15 laks og 16 sjøørret

Det er veldig hyggelig å se at det er så mye sjøørret i elva. Og mange er store og fete. (1,5 - 2,5 kg) Tydelig at masse av det dugnadsarbeidet som er gjort av SJFF og Elveeierlaget kanskje begynner å gi resultater. Nå blir det virkelig om å gjøre å holde siste rest av brakkvannsområdet ved flyplassen urørt fremover slik at sjøørreten fortsatt kan ha et pusterom mellom sjø og elv. 

Michael Høgh var her siste uke og han sendte oss noen fine bilder og ord fra uka her ( klikk for flere ) 

En fantastisk uge på Hembregard i Stjørdalselven er slut. Det var her lige så svære forhold som mange andre steder i Norge i år. Ingen vand og høje tempretur i luften og ikke mindst i elven gjorde fiskeriet meget udfordrende og der måtte graves dybt i værktøjskassen i år for at få laksen til komme til fluen..,
Det lykkes mig dog alligevel at lande en god håndfuld laks og lidt havørreder 😉
Hembregard valdet er efter min mening fantastisk og klart et af de bedste i elven. Det indeholder Pools som kan fiskes på alle vandstande og du har derfor ALTID en god chance for at fange en laks🎣
For at få succes som laksefisker, er det vigtigt at man fisker et sted som kan fiskes på flere forskellige vandstande og ikke kun på høj eller lav elv og det har Hembre.
Endnu engang en stor tak til Aksel og Beate for et fantastisk værtsskab. 
Tak for i år og måske på gensyn i 2019.
Michael Høgh.

C/R under høye temperaturer.

Vi hadde temperaturer opp mot 20 grader på valdet i foregående uke. Vi valgte av den grunn å stoppe alt C/R fiske hos oss et par dager før kraftverket skulle slippe en spyle/ lokkeflom som vi visste kom til å senke temperaturen. Vi framsnakker slikt fiske her hos oss og står for dette, men ikke for enhver pris. Ingen er tjent med død laks flytende nedover elva. Alle våre fiskere har vært obs på dette og hadde ingen innvendinger på det, men det er svært viktig at vi som leier ut fiske er på hugget og forteller om hva praksis bør være til enhver tid. Fremover nå forholder vi oss til 18 grader som max vann temperatur ved Hegra bru. I skrivende stund er vi oppe i disse temperaturene igjen og vi innfører for resten av Juli full stopp i C/R da værmeldingen fremover ikke tilsier at det blir noen endring.

Vi framsnakker slikt fiske her hos oss og står for dette, men ikke for enhver pris. C/R er et viktig forvaltningsverktøy for elva og er nok en av grunnene til at vi kan opprettholde det fisket vi har idag. Det er ingen feil å slå ihjel en laks, det skal man gjøre med god samvittighet. Spesielt i år tror vi nok at det er et godt høstbart overskudd i elva. Det blir spennende å se høstens gytegroptelliger, tipper de blir gode.

 

Hva gjør vi videre utover i august.

Vel, i august kommer regel om å sette tilbake all laks over 65 cm. Dette ble gjort med bakgrunn i dårlige gytegropstellinger ifjor høst og høyt fisketrykk på gunstig vannføring med gode fangster sesongen 2017. Vi har tenkt mange tanker om dagene fremover nå her på Hembre..., vi har fullbooket her frem til 18 august og alle som skal komme er opptatt av forholdene som råder med lite vann og varm elv. Det er diskutert i styret i elveeierlaget og med Sjff via telefon og mail. Vi holder på reglene som nok er det riktige og tar dette til etterretning.

Det vil si at vi har gått ut med til våre kunder at vi stenger hele Hembre valdet for fiske f.o.m 1 august om fiskeforholdene ikke er der for å kunne slippe tilbake fisk over 65 cm.  

Vi har full refusjon av kostnader om elva blir steng og må stå inne for dette. Nå tror vi ikke alle aktører kommer til å stenge, men vi har valgt å varsle nå om at vi gjør dette om de rådende forhold for fisket fortsetter etter den 1 August. Det hyggelige oppe i dette er at det er full forståelse fra de som skal komme og de kommer allikevel :-) Sjanser på at forhold kan endre seg og tar til takke med å del på noen få firmakort vi har til rådighet for bruk i høyereliggende deler av elva hvor temperaturer neppe kommer over 15-16 grader. I tillegg har vi jo Saxevik noen timer annenhver dag så de får iallfall bløtet flue litt under oppholdet. Vi tar dette som et signal på at vi også gjør noe riktig utenfor elva også her hos oss. Trivselsfaktoren  er stor både på land og ved vann:-)

Mvh

Aksel og Beate