Premieren 2018 på "Playa Del Hembre"

August elv og Sydentemperaturer...

Aldri har vi vel i manns minne hatt en slik åpning på laksefisket som i år. Elva ned mot 25 m3 og med temperaturer opp mot 30 grader. Og 16-17 grader i vannet.

Med all den snøen som kom i vinter trodde mange det skulle bli godt med vann langt ut i Juni... En veldig varm mai dro all snø som skulle smeltet og kommet i elva rett opp i luften. Men en spent premiere gjeng som nå begynner bli godt kjent på Hembre legger taktikken opp etter forholdene. Mindre fluer og lettere liner blir resepten tror vi.. absolutt alt blir prøvd. 

Det blir som antatt en treg start og det er ingen utsikter for vann den nærmeste uka. Kort oppsummert ender gjengen kun med 2 fisk. Det hyggelige er at det er Tomas og Eirik som tar disse. Tomas en fin lusete mellomlaks i "Bruhølen" og Eirik årets første oppe i "Saghølen". Eirik etter 3 mistet laks i 2017, endelig sin første Hembrelaks. Gratulerer!!!

E.B Hagen i "saghølen" foto: Tomas Stensrud redig: Jon Erlend Sundnes.

E.B Hagen i "saghølen" foto: Tomas Stensrud redig: Jon Erlend Sundnes.

Tomas i "Bruhølen" foto: Jon Erlend Sundnes.

Tomas i "Bruhølen" foto: Jon Erlend Sundnes.

Premiereuka oppsummert på film/ Jon- Erlend Sundnes:

Premiereuka med tidlig Juni fiske er alltid en risiko. Tidlig oppgang/ sen oppgang... For stor elv/ liten elv??. Kaldt i vannet/ for varmt??. Vel det går aldri å spå noe som helst på laksefiske og det er alltid en teori på dårlig/ godt fiske uansett. Denne gjengen sto virkelig på og prøvde og selv om de store fangstene uteble så fikk vi inntrykk av at det hadde vært ei OK uke her hos oss.

Her er noen flere bilder av laksefisker og fotograf Jon-Erlend Sundnes:

Plutselig kommer det vann, og alle har dratt....

Avreisedag, fredag morgen ( 8 Juni ) når alle har dratt eller har pakket for å dra er elva plutselig oppe i 40 m3. Typisk.... , Christer er igjen her og Hajas kommer over for å bli med ta imot en ny gruppe som skal ankomme lørdag. Plutselig er det knallforhold. 2 fine nygåtte mellomlakser blir landet, "Grøthølen" og "Bruhølen" , samt en på nesten 10 kg i "Gamle Bruhølen"/ "Trekanten".

Hajas i "Bruhølen"

Hajas i "Bruhølen"

Tusen takk for ei skikkelig trivelig uke, på gjensyn neste år!

Tight Lines!

 

Aksel og Beate