Hembre sesongen 2018.

Masse fisk, tørke, tropetemperaturer og en god avslutning med tidenes augustfiske.

Noen uker har gått siden elva stengte for årets sesong. Booking for 2019 er godt igang ( se ledige fiske uker på Hembre nederst i artikkel ) En spesiell sesong i år hvor det ble noen utfordringer pga lave vannstander og høye temperaturer. Vi måtte ta noen grep og vi synes vi taklet situasjonen etter beste evne og i samråd med alle våre fiskere. Stamlaksfisket som foregår etter endt sesong for å serve klekkeriet gikk godt, rundt 30 laks gikk uten altfor store problemer. Et lite skår i gleden er at DNA tester av denne laksen viser at vi har noe innblanding av oppdrettslaks i 2,3 generasjon. Slik har det vært siste årene også, men ikke i så høy grad som i år. Det er derfor svært viktig at vi alle bidrar med å levere skjellprøve av laks vi tar på land. Det blir etter hvert gytegropstellinger, vi kommer tilbake på dette når det er utført.

Vi skriver ikke så mye mer om årets laksesesong, du kan lese alle våre ukerapporter  for sesongen her på nettsiden. Ellers kommer under her en liten statistikk med kommentarer, samt litt bilder video og film.

Statistikk Fangster Hembre 2018:

Juni:          Laks  57 stk                 C/R 42 stk          73,7 % C/R

                  SØ    7 stk                                             100 % C/R

 

Juli:           Laks  43 stk                 C/R 23 stk          53,5 % C/R

                  SØ    16 stk                 C/R 14 stk          87,5 % C/R

 

August:     Laks  88 stk                 C/R 82 stk          93,2 % C/R

                  SØ    13 stk                                           100 % C/R

 

Total:        Laks  188 stk               C/R 147 stk        78,2 % C/R

                  SØ    36 stk                 C/R 34 stk          94,4 % C/R

--------------------------------------------------------------------------------

Stjørdalselva: (ca tall.)

 

Juni:          Laks  565 stk               C/R 152 stk        26,9 % C/R

Juli:           Laks 657 stk               C/R 238 stk        36,2 % C/R

August:     Laks 1060 stk             C/R 821 stk        77,5 % C/R

 

Sjøørrett Juni- 106 stk, Juli- 136 stk, August- 157 stk. 

 

Total:        Laks  2269 stk             C/R 1250 stk      55,1 % C/R

                  SØ    412 stk               C/R 399 stk        96,8 % C/R

 

Er nok rekord for C/R for Hembre i %. Målet er ikke å få til 100%. Vi oppfordrer til C/R, særlig i Juni da det er viktig å ta vare på tidlig oppvandrende gener. Reglene i august gjorde nok sitt til at det ble en høyere andel C/R totalt for hele elva. I år var det nok et godt høstbart overskudd og man kunne kanskje tatt opp noen flere, men vi forvalter etter føre var prinsippet. Med det har vi tidligere års fangster, innsig og gytegropstellinger å se tilbake på før man setter fiskeregler. Særlig August ble bra i år, vi fikk vannet som ikke kom i Juni/ Juli. 

            Her på Hembre ser vi at etter flere år med fokus på sparing av tidligvandrende laks ( juni spesiellt ) har vi mye mer fisk i hølene fra år til år og det synes godt i August. Så har du vann og fine forhold i August kan du her hos oss oppleve et skikkelig «bonanza» på laksefiske. Augusten ble beste måned i år og det selv om vi hadde veldig få fiskere. Man må så før man høster og det ser ut til å ha gitt resultater :-)

Klikk bildet for flere:

Premiereuka Hembre 2018:

Videoer fra vår guide “Hajas” :

Tusen takk for sesongen 2018, på gjensyn til neste år og hjertelig velkommen til dere som skal hit for første gang 2019!

Hajas, Beate og Aksel.

Ledige uker i 2019.

Uke 28: 3 stenger.

Uke 30: 2 stenger.

Uke 34: 7 stenger. ( Kan ta halv uke )

Uke 35: 8 stenger. ( Kan ta halv uke ) 

Kontakt oss her. ( trykk link )