Laksen har kommet !!

Blank elv og blank laks er her allerede.

Elva har vært blank og fin i hele april/ mai, ingen tegn til leireblakking. Årsaken er nok et par store flommer i desember hvor elva gikk med over 1000 m3. Det endret situasjonen, elva har rettet seg ut ved Avelsgaard og ført til at leireblakkingen har stoppet opp. Dette er meget positivt nå i forkant av en sesong med store forventninger til. Vi vil nok kunne få noe problemer kanskje med litt blakking ved lave vannstander, men det er ingenting som tyder på liten elv før langt ut i juni/ juli. Vi har hatt en meget kald vår og det er mengder av snø i fjellet enda. 

Håper på flere slike øyeblikk, arkiv 2014.

Håper på flere slike øyeblikk, arkiv 2014.

 

"Lakseinnsiget er meget bra så langt i mai. Faktisk er det vel ikke tidligere målt så tidlig oppgang av laks siden nota på Agdenes ble en indikator på dette. Det er sett blank laks nede ved campingen, så vi vet den allerede er her."

 

Sjekk lakseinnsiget Trondheimsfjorden her:

Namsenfjorden har også målinger på innsiget:

Forbedringer ved elvekanten, adkomst og fiskemessig.

Vi har brukt store deler av senvinteren og våren til å lappe litt på steinforbygning ovenfor campingen. Samtidig har vi også ordnet bedre adkomst der hvor det er bratt og vanskelig terreng ned til elva. Oppe i "grøthølen" er det også nå mer fiskbart fra sørsiden av elva etter litt planeringer på land der. Samtidig har vi forbedret veien og adkomsten helt øverst i "grøthølen" på sørsiden opp til vårt nye vald "bjørngaard" som vi forventer skal bli et meget godt supplement til det andre fisket vi har.

Her er en liten video fra Bjørngaard:

Her er noen bilder fra reparasjoner ved elva:

Full oppussing av motellet i vinter.

Vi har hatt en større renovering både utvendig og innvendig på alle rom på motellet. Nye vinduer ( de gamle var fra 1966 ) , etterisolering av vegger og tak, nye golv og ny belysning. Nye farger og interiør. Vi har bevart fluetapeten og forhåpentligvis stilen og atmosfæren som våre gjester har vært vant til håper vi. Beate er god på dette med farger og interiør, så hun har mye av æren for resultatet. Legger ut et bilde her, resten får bli litt overaskelse til du kommer hit.

Bildet kjenner du kanskje igjen. Fra 1961, 40 punder utenfor trappa til hovedhuset, tatt på flue i "grøthølen". ( "Jock Scott Silver") 

Bildet kjenner du kanskje igjen. Fra 1961, 40 punder utenfor trappa til hovedhuset, tatt på flue i "grøthølen". ( "Jock Scott Silver") 

Elveeierlaget har også en oppdatering som er lagt ut på hjemmesiden nå, her er situasjonen med leireblakkingen mer utdypet beskrevet. 

Vi ønsker alle nye og "gamle" fiskegjester velkommen til årets fiskesesong, vi gler oss ihvertfall :-)

Mvh Beate og Aksel

Til slutt her deler vi klippet fra største laks i 2016 som ble tatt med enhånds fluestang og tørrflue  "riffling hidge" på Fuldseth. Og litt fra sesongen 2015, en film satt sammen av Christer vår guide også i sommer.

Tight Lines 2017!