Endelig litt vann uke 30/31

Atle Storvik med fin hannlaks 8 kg.

Atle Storvik med fin hannlaks 8 kg.

Innspurten på uke 30 ( 23 - 30 juli )

Uke 30 gikk ikke akkurat inn i rekordboka. Lav vannstand og badetemperaturer nesten hele uka. Status ble 8 laks og 4 sjøørrett. Gjengen fra Sunndalsøra fikk desverre ingen reprise på fjorårets uke 30 i år. 2 stk er tilbake nå i uke 31 et par dager, vi får se hva det bringer.

Uke 31 ( 30 juli - 6 august ) 

Det gjenstår enda et par dager av uka, men vi velger kjøre en liten rapport nå. Denne uka er også fullbooket. Familien Christiansen er her på sitt andre år. De var her første gang ifjor og har blitt noe hektet på fluefiske. Litt instruksjoner nå i starten og de kaster nå bare bedre og bedre.

Ellers er uka fyllt opp fra Uponor. De er her og benytter våre kurs/ konferanse fasiliteter og får prøve litt fluefiske imellom. De har med seg deltakere fra Tromsø og Alta og sørfra i år. En meget trivelig gjeng som vi gleder oss til å treffe igjen til neste år. De var tydeligvis fornøyd med oss på Hembre, noe som var gjensidig. 

 

Endelig litt vann.

Endelig litt vann.

Vi fikk skikkelig med vann helt i starten av uka. For første gang i år kommer elva over 120 m3. Starten blir noe ufiskbar, men straks vannstand begynner gå ned blir det litt mer action. Flere hugg og kjøring av laks. Regnet fortsetter og elva er litt opp og ned på vannstand. 

Knut Flage tar sin første Stjørdalslaks i bruhølen på 92 cm. Fin hunnfisk som får svømme videre opp elva, forøvrig den første for han på C/R. Knut har nok nå blitt en sann villaks venn :-)

C/R "bruhølen"

C/R "bruhølen"

Vi takker alle for ei svært trivelig uke. Håper dere som kom helt fra Kongen i Nord til vår smålakselv i "sør" ikke ble skuffet. Håper også ikke trønderske tradisjoner ved elvebredden ble for mye ;-) Avslutter artikkel her med en video som sikkert mange har sett før, men som vi ble meget imponert over.

Erling Iversen`s "bryllupsdans" I Mikkeli,  Alta

På gjensyn,

Beate og Aksel