Augustfisket og sesongen 2016.

Sjelden har vi vel hatt så mange fiskere her i elva hos oss helt i slutten av august.

Augusten har vært litt opp og ned. Da snakker vi om de 3 1/2 ukene fra uke 32 ( 6 august ) Ikke fullbooket, men mange fiskere fra tidligere uker i sommer har tatt en ekstra fisketur hos oss. Fisket har variert med vannstanden. Mange husker vel augusten 2015. 25 varmegrader og ei elv på rundt 20 m3. Augusten kan være lunefull både på vær og vannstand, men får vi vann våkner elva til liv igjen. Vi hadde 3 regnbørsperioder i august i år med påfølgende dager med meget godt fiske. I overkant av 40 fisk er status på de siste 3 1/2 ukene. Hvor av 3 av de største fiskene denne sesongen ble tatt.

Christer på 1 hånds Fuldseth - 120 cm : ( 8 august - uke 32 ) 

 Jan Erik Granbo i "bruhølen" - 115 cm :  ( 12 august - uke 33 ) 

Tomas Lindholm i "grøthølen" - 116 cm: ( 27 august - uke 34 ) 

Sesongen totalt kort oppsummer:

Totalt: 173 fisk. ( 142 laks og 31 sjøørrett )

Av alle lakser havner 51 i kategorien Storlaks ( over 7 kg ) 

En C/R % i år på 48 totalt på laks. ( 68 laks er forhåpentligvis nå straks på gytebankene ) 

Redd Villaksen doneres da herved med kr 6800 :-)

Vi er fornøyd med årets sesong på fangster nå i etterkant når vi tar med i beregningene vanskeligheten vi har hatt gjennom hele sesongen med leirblakking og farging av vannet i større eller mindre grad. Vi prøvde å gjøre det beste ut av det og er glade for at vi har hatt Fuldseth og tilgangen til SJFF vald. Litt tungt har det vært å måtte meddele fiskere i forkant av turen opp til oss om rådende forhold, men vi føler at de fleste har tatt dette meget sporty. Vi gjør alt som står i vår makt til å pushe på de riktige instanser slik at elva skal komme tilbake i sitt rette element igjen til neste år.

Vi kunne gjerne tenkt oss en større C/R % på fangstene. Viktigheten av å spare spesielt hun fisk blir vi aldri trøtt av å påpeke. Dette spesielt da på tidlig fiske. Nå ble nok mindre fisk tatt her i juni enn det kunne vært pga av leireforholdene lenger opp i elva, så spar en junilaks ble nok tilfelle store deler av sone 1 i Stjørdalselva som følge av dette. 

"Sparer vi hunn fisk vil ikke dette bare hjepe hele elva, men vi får større ansamling av fisk på vårt eget vald. Hun fisk tiltrekker hann fisk og vi har gyteområder flere steder på Hembre valdet. Tenker vi på dette sår vi et bedre fiske for elva og ikke minst der du fisker år etter år. Det er mulig vi strammer litt på reglene til neste år på nettopp dette." 

Sesongen 2017.

Vi sender iløpet av neste uke ut  en mail til alle våre fiskere som gjestet oss i år. Tilbud om samme uke i 2017. Vi ønsker stadig å forbedre tilbudet vi har og ser allerede nå på mulige nye fiskestrekker for et enda mer komplett tilbud. Dette kommer vi tilbake til i mailen. 

Ellers er vår plan enda bedre tilrettelegging ved elva. ( vi vil sluttføre forbyggingen i Grøthølen, reparere forbygging ved camping, samt bedre nedganger på murene og merke valdene/ hølene bedre ) Mer fokus på forvaltning og informasjon om håndtering av fisk ved C/R. 

" Ledig fiske 2017; Erfaringsmessig blir det alltid noen ledige plasser på enkelte uker både i juni og juli. Vi har allerede en del interesserte som vil bli tilskrevet om ledige plasser ila september måned. Augustfiske er også en mulighet om du/ dere kanskje er en større gruppe. Da blir du først i køen om du senere vil inn på en tidligere uke påfølgende år. Ta også kontakt om du ønsker fiske i august fra uke 32, vi vurderer en vanngaranti som gir rabatter påfølgende år om du er i tvil på hvordan fiskeforhold kan være i dette tidsrommet. Ellers vil det også i 2017 bli ei kort uke 6 - 11 juni ( 4 1/2 døgn ) med "all inclusive" , full pensjon, guiding og kursing osv. Ta kontakt for et meget spennende fiske sammen med våre guider her på Hembre, eller om du bare vil forhøre deg litt om hva vi har å tilby. " 

Vi takker alle våre fiskegjester som besøkte oss i sommer for trivelige dager sammen og ønsker hjertelig velkommen tilbake neste år :-)

mvh

Beate og Aksel

Her kommer et knippe bilder av mange av de fine laksene som ble tatt hos oss. Hærlige bilder som vi har fått lov til å dele. ( trykk på bildet for å se alle )