Lakseåpningen på Hembre, 1 - 7 juni 2016.

En OK åpnings uke tross et grått bakteppe...

Flere nye og spente fiskere kom hit for første gang, både til Hembre og Stjørdalselva. Et par dager før fiskestart begynner elva å få en litt ekkel grå farge. Dette blir lokalisert oppstrøms vårt fiskevald og blir et større problem under hele uka. Rotasjonen på Fuldseth blir det alle går å venter på, her renner elva blank og fin. Og Fuldseth leverer virkelig, hele 10 fine lakser leverer denne hølen på åpningsuka. Flere SJFF vald ble også utforsket og "måsøra" på Avelsgard/ Kringen gir også et par lakser. Største kom på Fuldseth, innveid til 11,5 kg. Hembre valdet har vært nesten ufisket pga av leirblakkingen. Dog har det vært et par hugg i "grøthølen" og sist i natt i "nye bruhølen" hvor en kjempelaks ikke ville bli med opp. Vannstand har sunket en del siste døgn og elva ser nå betydelig bedre ut nå enn i starten av uka. 12 lakser så langt i sesongen av våre fiskere er over 10 % av totalen i hele elva. Vi tør ikke tenke på hva dette kunne ha vært om Hembre valdet hadde vært mer fiskbart.... Vi har iallefall vært med på å spare en junilaks med en C/R % på nesten 70% av fangstene så langt.

Sjekk laksebørsen Fuldseth.

foto: Jon - Erlend Sundnes

foto: Jon - Erlend Sundnes

Litt status om forholdene i Stjørdalsa på nåværende tidspunkt:

Elva har under vinteren tatt nytt løp ca 3-400 meter oppstrøms vår øvre grense. Der vasker den nå i leire både i kanten og i elva. Ser ut som dette forandrer seg litt under forskjellige vannstander, men det er vanskelig å forutse hvordan hver uke blir. Det har vært befaring med NVE, Elveeierlag, Grunneiere og SJFF. Alle lokale instanser er veldig engasjert for å få gjort strakstiltak, men samtidig må man se på helheten og gjøre ting i riktig rekkefølge. Fylkesmann, Miljøavdeling og Ingeniør fra NVE kommer på ny befaring neste onsdag 15. juni. Da vil vi etter hvert få svar på hva som vi ev. får lov å gjøre som hurtig tiltak for å bedre årets sesong. Det er viktig å se på et større område enn bare der det graver i leira nå. Status og videre planer for å unngå slike tilfeller i fremtiden vil bli viktig for Elveeierlaget sier Gunnar D Fordal ( formann ) . Det er pr idag en god forvaltningsplan for hele elva og tiltak i hovedelva er noe som nå for alvor vil gjøre seg gjeldende.

foto: Jon - Erlend Sundnes

foto: Jon - Erlend Sundnes

Glade fiskere tross alt :-)

Ny på premieren var Bjørn Blom. Han vant trekningen ifjor om ei ukes fiske hos oss. Han fikk både kjent fisk og fanget en. Nest siste døgnet på Fuldseth satte han en sprek mellomlaks tilbake. ( ca 4 kg ) Ikke så enkelt for alle når man er helt ny på ei elv. Det er viktig å kjenne og lese elva om man skal lykkes på tidlig junifiske. Det har vært flere "long line release" Vi går nå på ei kort uke med nye ivrige fiskere. Elva ser bedre ut og vi har fortsatt troen.

Tight lines, vi følger opp ukentlig med nyheter og tilskriver våre ukesfiskere etterhvert som de kommer ca 1 uke i forkant.

Ta gjerne et besøk på vår nettbutikk.