En god sesongstart tross alt, alt rår man desverre ikke med....

Gutta på kurs med Christer og Helge.

Gutta på kurs med Christer og Helge.

Masterclass synkelinekurs

7 - 11 juni var en frisk gjeng samlet her på Hembre. Lav vannstand og grå elv var ikke akkurat de riktige forholdene for dette, men det ble gjort det beste ut av situasjonen. Vi leide til noe vald lengre opp i dalen for å sikre at det ble nok fiskehøler ( Renå ) Men det viste seg fort at Hembre valdet våknet til live disse dagene også. Gode instruktører og ikke minst fiskere sørget for hele 11 lakser disse 4 dagene. Vi kommer tilbake senere med flere bilder og film fra disse dagene.

klikk på bildet for flere bilder:

Uke 3, 11 - 18 juni med fullt hus og 10 "nye" fiskere her på Hembre.

Elva blir enda mindre, kun 30 m3 og veldig opp og ned med leireutvasking. Det smeller derimot allerede 2 dager ut i uka da Leif Nordlund drar inn til ny pers, 11 kg blank fin storlaks.

Leif Nordlund

Leif Nordlund

4 laks og 1 sjøørrett i skrivende stund har denne uka gitt, men det har sittet langt inne. Mange timer og mange kast ligger bak. Det ventes litt regn i helgen og det er lyse utsikter for kommende uke da lakseinnsiget lover godt for de nærmeste dagen.

Det bobler litt i bakgrunnen....

Leireproblematikken og graving oppstrøms valdet ligger hele tiden å legger en liten skygge over hele nedre deler av elven. Det har vært flere befaringer og et elveeiermøte med deltagelse både fra NVE, SJFF og Fiskeforvalter. De lokale interessene står samlet og det er vilje og engasjemang for å gjøre strakstiltak så snart som råd. Les PRESSEMELDING her.

Vi har stort sett hatt fornøyde kunder tross alt og vi har prøvd å yte litt ekstra service når situasjonen er som den er. Vi ser positivt på fremtiden og håper at mandagens møte med kommunen vil gi oss den nødvendige avklaringen slik at vi allerede nå kan prøve å få gjort noe med leireblakkingen. 

Et lite knippe fra årets storlaks sesong, de finnes og i år er de spesielt mange. Tross opp og ned i fiskesituasjonen kommer de opp og vil kunne fylle gytegropene til høsten. Paradokset i dagens situasjon er at flere berger fra fiskeredskapene under de rådende omstendigheter. Begrepet "spar en junilaks" står, om man vil sette den ut igjen eller ikke. Det meldes i år om at det har vært en svært tidlig oppgang av laks og allerede nå rikelig med liv i elva helt opp til fossene både i Forra og Meråker.

DET ER GODE TEGN FOR FREMTIDEN. STJØRDALSELVA ER EI ELV SOM STÅR SAMMEN OG VIL BESTÅ I MANGE MANGE ÅR FREMOVER SOM EN AV DE BESTE FLUEFISKEELVENE I NORGE, BEST FORVALTET OG BEST SAMHOLD I SIN ORGANISERING AV ELVA. VI HÅPER ALLE SPORTSFISKERENE SOM KJENNER OSS OGSÅ SER DETTE OG VENDER TILBAKE TIL DETTE EVENTYRET I ÅRENE FREMOVER.

TIGHT LINES!!

 

MVH

 

BEATE OG AKSEL