Oppsummering sesongen 2014, Hembre/ Fuldseth

Vi skriver september i kalenderen. Nylig er en forrykende avslutning på fisket i Stjørdalselva og Hembre over.

En merkelig sesong har det vært, og det kommer fortsatt blank laks opp fra sjøen. Høstens gyting lover atter bra og blir spennende å få fasiten på. Nesten så man spekulerer i om fjorårets resultater der kan bli kraftig slått. Inntrykket er at det står masse fisk på elva. Mye av dette kan vi takke en god forvaltning på og dyktige fiskere som praktiserer C/R. Totalt ligger Stjørdalselva på ny rekord for året med gjenutsatt fisk ( 50 % ), Hembre ( 80 % ). Se videre statistikk for Hembre/ Fuldseth vedlagt.
 
Vi kommer ikke utenom at vi hadde en forferdelig treg start på juni. Juli var sånn noenlunde og august toppet alt med over 100 fisk bare på vårt vald. Sjøørret fangstene har nesten doblet seg siden i fjor. Årsaken er i år et veldig sent innsig i tillegg til at storlaksen uteble. Svaret på dette antar vi ligger på stor predasjon ved smoltutgangen 2011 og tidligere år. Meget bra med smålaks i 2013 som fortsatte i år med også godt innslag av mellomlaks……., vi håper på å få igjen et storlaks år i 2015 og at vi i tillegg får begge de to andre årsklassene av vill atlanterhavslaks også. Dette er antagelser og en liten spådom fra vår side, men vi håper at det kan slå til ?
 
Samtidig har denne sesongen vært gjenstand for store diskusjoner om villaksens fremtid i sammenheng med de trusler vi står ovenfor både med klimaendringer og oppdrettsnæring. Kunne sikkert skrevet et lengre kapittel om dette, men … Vi kan i alle fall slå fast at dette temaet har fått store mediaoppslag og ikke minst, det er kommet opp på høyt politisk nivå, samtidig som presset holdes oppe. Både lokalt og nasjonalt er presset nå stort.

 
Lokalt fortsetter vi arbeidet i elveeierlaget i tett samarbeid med SJFF på det vi kan gjøre i elva og sidevassdrag. Bl.annet er nå en forvaltningsplan utarbeidet og skal være en mal og arbeidsliste for elva vår: http://www.bladet.no/nyheter/article7548611.ece
 
Siste halvdel av sesongen i år kommer nok til å sitte i manges minner. Uke 34 på Hembre satte nok ny rekord. Totalt 46 laks og 8 sjøørret fra lørdag til lørdag. Vi hadde en fin gjeng lokale som fisket Fuldseth i august og representanter fra fra alle disse var innom oss og fikk oppleve augusten på Hembre/ Fuldseth.

 
 http://www.granbo-flyfishing.no/index_eng.php
 
http://jaktogfiskeguiding.no
 
http://www.guideline.no/no/POWER_TEAM/
 
http://fiskebloggen.se
 
http://www.looptackle.se
 
Sesongen i alt er bra med antall fisk, men den er også grunn til ettertanke på hva fremtidens laksefiske blir. Nevner, klima, oppdrett, C/R, forvaltning, sykdom, politikk, mediastyring, kvoter, osv. Kunne gått inn på hvert tema, men velger heller bare å nevne de. Alle faktorer er i alle fall med på å styre fisket både i og utenfor elva. Man skal ha dette i bakhodet, og vi velger å fokusere på det positive når det er noe positivt. Vi vil gjerne ha våre kunder tilbake og satser videre på å tilrettelegge for fisket her på Hembre Gård med en positiv innstilling. Vi lover jo som kjent 100,- pr laks til; http://www.reddvillaksen.no
 
Dette står vi for og håper det kan bli et godt tilskudd til kampen for å bevare villaksen ?
 
Vi ser allerede nå på sesongen 2015. Mange har allerede booket og vi vil ta kontakt etter hvert med de som har sine faste uker. Vi regner med å ha sesongen 2015 rimelig klar før 1 oktober. Vi har flere nye forespørsler spredd litt over hele sesongen og tar fortsatt mot forespørsler. 
 
Vi sier tusen takk for 3 hektiske måneder, men med mange gode opplevelser sammen med våre gjester!!

 
Til slutt her en fin video fra vår guide Christer: ( stor sjøørret på ca 4,5 kg; fisker - Hans ”nofish” Evjemo )
 
https://www.youtube.com/watch?v=0xfLgzLhusM&feature=share
 
 
Kontakt oss gjerne på telefon eller mail: 
 
Best regards
 
<((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. 
·´¯`·.¸. , . .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
 
Beate & Aksel Hembre
Hembre Gård
7520 Hegra
tlf: 92 66 40 59/ 92480170