Hembre Gård tilbyr i hovedsak ukefiske fra lørdag til lørdag

Vi har eksklusivt ca. 2 km fiske ( begge sider ) hvor det kun er fluefiske, men med inkludert fiskekort på alle SJFF - valdene i Stjørdalselva og Forra. Med maks. 10 – 12 stenger er det til enhver tid godt med plass i valdets mange fiskehøler.

Granbo Flyfishing skrev i 2015 en fin artikkel om oss som fiskedestinasjon. Den beskriver ei fiskeuke hos oss fra en fiskers side på en utfyllende og god måte.

Samtidig har vi et reisebrev fra en ivrig fisker som har vært fast gjest hos oss i snart over 20 år. 

Og her er et annet reisebrev her fra en som ble introdusert for Hembre Gård og det vi har å tilby.

Vi har laksefiskere som returnerer år etter år

De eldste har vært her samme uke i flere titalls år. Det er nasjonaliteter fra hele verden, men i hovedsak nordmenn og svensker. 

Vår ”polisy”er at du til enhver tid har rett på samme fiskeuke påfølgende år. Med dette blir det en fast ”stamme” som hvert år kommer tilbake. Det blir et godt fiskemiljø og en god atmosfære å være her når alle bor sammen oppe på gården, enten på motellet eller i leiligheten. Alle samles ved ankomst lørdager på stabburet hvor vi har felles samling og en felles guidet tur på hele valdet. Det er rotasjon på en del av valdet ( Fuldseth ) Det fiskes til alle døgnets tider, slik at det er sjelden noe stort press på fiskeplassene. Vi har en fredning på ca. 6 timer mellom hver gruppe som ankommer, slik at du starter fisket på ei elv som har ligget i opptil et døgn på enkelte fiskeplasser. 

Vi fokuserer en god del på forvaltning og bevaring av den ville atlanterhavslaksen som år etter år vandrer opp i elva vår. Vi har en høy grad av fang/ slipp. Dette er noe vi oppfordrer til hos alle som gjester oss. For at vi fortsatt skal kunne utøve laksefiske i årene fremover, er vi avhengige av at fiskeren tar ansvar også. Derfor er det viktig at vi tenker på å kanskje heller sette ut en laks slik at fremtidige generasjoner også kan ”høste” og utøve denne aktiviteten, både unge og gamle.

Vi tilbyr også ekstra guiding på forespørsel og vi kan også lage en ”pakke” for firma som ønsker fiske, kurs, konferanse, mat osv. Bringing fra og til flyplass er noe vi tilbyr gratis ti de som kommer via Trondheim Lufthavn Værnes ( kun 10 min. Fra Hembre Gård ) 

Det er og vil bli noen utskiftninger av fiskere på de forskjellige uker vi har til disposisjon fra år til år. All booking gjør vi stort sett kort tid etter sesongslutt. 

Ta kontakt direkte med oss så gjør vi vårt ytterste for at vi skal finne en plass til deg hos oss, eller vi kan tipse om andre steder som tilbyr fiske i Stjørdalselven. 

Mange overnatter til oss, enten på gården eller på campingen og løser fiskekort på SJFF.

Uansett, du er velkommen hit som fisker og ta gjerne også familien med. :-)

Beate og aksel Hembre

Siste nytt om laksefiske

Ikke den største eller mest kjent

Stjørdalselva er kanskje ikke den største laksefiskeelva på folkmunne i Trondheimsfjorden. Gaula og Orkla er nok kanskje de mest kjente har vært. Likevel har Stjørdalselva de siste årene utmerket seg litt spesielt. Den er godt kjent både nasjonalt og internasjonalt som en av de bedre fluefiskeelvene der den bukter seg nedover sine 40 km i Stjørdalen fra Nustadfoss i Meråker som er endestasjon for laksens vandring opp elven. I tillegg har vi både Forra og Sona som gode sideelver. 

Laksefiske er dessverre blitt en begrenset ressurs i dagens samfunn. Villaksen står overfor mange trusler både i elv, fjord og sjø. Lokalt gjøres det mye med oppvekstvilkår i elv og sideløp. Stjørdalselva har en meget god forvaltning og har vært godt i forkant på dette området. Mer informasjon finner du her.

Mange fine fiskeplasser

Hembre Gård har selv ca. 1600 meter fiske på begge sider av elva i gangavstand fra gården.

Samtidig har vi leid til et vald som ligger ca. 2 km oppstrøms gården; ”Fuldseth” Her er flere kjente fiskeplasser. Nedenfor følger en generell beskrivelse av fisket fra vår Guide Christer, samt du har et klikkbart valdkart under hvor hver fiskeplass får sin beskrivelse. Noen med bilder og video.

Det generelle fisket i Stjørdalselva er likt fisket i de andre elvene i Trondheimsfjorden

Tidlig i juni er det oppgangsfiske etter storlaksen som gjelder, så kommer mellomlaksen sterkt utover i måneden. I juli og august står det alltid fisk i hølene samt at det er en viss oppgang gjennom hele sesongen. Det vil si at fiskestrategien vil forandre seg etter når på sesongen vi fisker, men selvfølgelig etter vannstand og temperatur også.
Jeg vil gå litt nærmere inn på de forskjellige strategiene jeg bruker under de forskjellige forholdene, fluer og snører jeg vet fungerer for meg. Dette er selvfølgelig ment som en veiledning til nye fiskere på denne strekningen, men også de som har vært her før og til og med de meget rutinerte kan forhåpentligvis finne noe nyttig her!

Juni

Det tidlige junifisket er ofte preget av stor og kald elv. Under slike forhold er laksen treg, og det er dypt og sakte som er stikkordene her. Strategien min er ofte synk 1/2 eller synk 2/3 og store tuber i denne perioden av sesongen. Oppgangslaks er ofte flinke å ta bare de får servert utstyret fint foran seg, derfor bruker jeg fluer som vises godt, spesielt ved skikkelig stor elv.
Utover i Juni minker normalt elva noe, jeg går ned i fluestørrelse men beholder en synkegrad eller to under disse forholdene. Jeg syns generelt folk fisker for høyt i vannet for tidlig på sesongen, men det er min smak!
Utstyr: Fluestenger rundt 14 fot under det tidlige fisket er perfekt, utover i sesongen kan man gå ned litt om vannstanden ikke er for høy. Det er godt drag i vannet på hele strekningen, det er greit å ha noe å holde igjen med når drømmefiske stikker nedstrøms!

Juli og August

Jeg fisker etter forholdene i både Juli og August. Generelt vil jeg anbefale å fiske høyere i vannet og med mindre fluer utover i sesongen. Dette er kjent for de fleste, men jeg kan også legge til at jeg bruker mindre flash og glitter i fluene mine utover i sesongen. Unntak er når elva er farvet etter flom, da vil jeg ha noe som vises på fortomen!

Fluer som virker:

  • Sol og fint vær: Grey&Green, Silden, Green Highlander, Bag limit Destroyer
  • Overskyet men klar elv: Phatakorva original, Bag Limit Destroyer, Sunray Shadow, Red butt, Vaheniva, Green Highlander variant (brun/sort overvinge på 75%), General Practitioner (GP)
  • Overskyet litt farget elv: Phatakorva orange, Sierrakhorva, Bag Limit Destroyer, GP
  • Farget elv: Flomflugan, General Practitioner (GP), Sierrakhorva
  • Størrelsen varierer fra store tuber til små microtuber, alt etter vannstand og hvor høyt i vannlagene jeg fisker. Jeg bruker som regel kun krokfluer ved lett enhåndsfiske, men mange har hell med doble firere og seksere under normal vannstand i Stjørdalselva.


Hembre tilbyr i hovedsak ukekort

Priser er fra kr 8200,- for en uke. ( fiske og overnatting ) Valdet kan også leies eksklusivt. Da bestemmer du selv antall stenger.
Man kan i tillegg bestille både guiding, bevertning, møterom osv.

Ta kontakt for nærmere info.

Bruk en av våre lokale guider

Hembre har flere lokale og eksterne guider som kjenner Hembre og Stjørdalselva meget godt. Laksefiske og ikke minst kunsten å svinge fluestanga er godt innarbeid. Christer er den som oftest er med på valdvisningen når du kommer hit til oss. Denne runden er ”på huset”. Ønsker du videre guiding mens du fisker her, eller om du vil bli bedre kjent på  SJFF  sine vald kan vi arrangere dette. Enten via oss på Hembre eller du tar direkte kontakt med en av våre guider. Om du ellers har spørsmål rundt fluevalg, snører osv kan du også ta direkte kontakt med Christer. Er du helt ny på valdet hos oss, eller i Stjørdalselva anbefaler vi virkelig at du koster på deg noen timer. Det vil garantert øke sjansen og ikke minst opplevelsen av fiskeuka her hos oss.

Kurs for nybegynnere og viderekomne kan også arrangeres på forespørsel


Christer Kristoffersen

Christer er som regel den som er med på ankomstrunden hos oss. Han har skrevet valdbeskrivelsen og er nok den som best kjenner Hembre og Stjørdalselva i sin helhet. 

Vokst opp ved elvebredden og fisket siden han var 10 år. Genuint interessert og engasjerende person. Jobber som lærer, så sommeren vies noen timer i elva. :-) Junifiske etter stor nygått laks er favoritten, men lenger utpå sommeren fisker han gjerne etter ørret med tørrfluer. Christer er også engasjert i Loop.

Mail: rosenborg96@hotmail.com
Tlf: +47 93 61 81 53


Helge Dalen

Helge er fra  Osmarka på Nordmøre og ble tidlig i barndommen introdusert for laksefiske. Eira og Gussiåselva er hans lokale elver og her får han utfoldet sin interesse for det allsidige og varierte fluefisket siden det er veldig forskjellige elver.

Alt fra tunge synkeliner og tohåndsstenger til flyteliner, enhåndsstenger og tørrfluefiske blir brukt årlig på jakten etter laks og sjøørret. Han jobber som freelance skribent i den Norske jakt og fiskepressen og denne jobben gjør at han får fisket mye hvert år, både over hele Norge og på andre spennende steder i verden når det ikke er sesong i Norge. Det har blitt flere turer i både nord og sør Amerika, Storbrittannia og Karibien. Helge er en del av Guideline`s Powerteam og Eira-Flyfishing. Stjørdalselva har blitt en av Helges favoritter de siste årene, og hans kameratskap med resten av guidene har gjort han godt kjent på Hembre. Han kan leies inn som både guide på valdet og for å holde kastekurs.

Mail: helgedahlen@hotmail.com
Tlf: +47 45 60 55 97


Mathias "Hajas" Andersson

Hajas har fisket i Stjørdalselven og Hembre Gård siden 1992. Fisker gjerne 2 hånds med tunge synkeliner om det behøves. Har også fisket de fleste Trøndelagselvene, samt mange av lakseelvene i nordre Sverige. Binder mye fluer, kjenner Hembre valdet meget godt og er nok en av de som gjør seg godt bemerket på laksebørsen under uke 26 hvert år. Bor i Järpen og er ellers en del av Loop Ambassadør team.

Mail: hajen8@hotmail.com
Tlf: +46 70 - 2982390


Steffen Granbo

Steffen har drevet med laksefiske siden han var en liten gutt. Han begynte å kaste med fluestang som 3 åring, og tok sin første laks på fluestang da han var 7 år. Allerede før han var 15 år, så hadde han fanget mange lakser der den aller største så langt er 16,6 kg, så det var aldri noen tvil om hva denne gutten vil drive med. Steffen begynte også tidlig å holde fluekastekurs, guiding og som instruktør i Granbo Flyfishing. Han har vært med som foredragsholder og demokaster på mange fluefiskemesser både i Norge og utenlands. Han elsker alt innen fluefiske etter laks, og er like ivrig på fluebinding og fluekasting, samt å lage filmer fra sine fisketurer. Og det er Trøndelags-elvene som ligger hans hjerte nærmest, men en ørliten forkjærlighet for Stjørdalselva, Gaula og et par «hemmelig» smålakselver i Trøndelag. Etter et par sesonger nå i Stjørdalselva og på Hembre er Steffen etter hvert blitt godt kjent med hølene på Hembre og kan tipse og instruere som en godt erfaren mann. Steffen er som Christer og Helge i Guidelines powerteam.

Mail:

Tlf: +47 95 49 76 15

Fluevalg er viktig!

Dette er mine favorittmønster gjennom en hel sesong på Hembre og i Stjørdalselva. Suppler gjerne med noen av dine egne favorittmønster og du er meget godt rustet til et møte med Hembre gårds høler og stryk. Lykke til!
— Christer

Med over 25 års erfaring fra trøndelagselvene og da Stjørdalselva spesielt har undertegnede fått sine favorittfluer. Jeg varierer som regel mellom 6-8 mønster i litt forskjellige størrelser gjennom hele sesongen. Det er kun det jeg trenger! 
Forholdene i ei lakseelv vil variere. Fra den kalde, klare junielva til den varme sommerelva. Det sier seg selv at under forskjellige forhold vil laksens oppførsel forandre seg drastisk. Tidlig i sesongen når vannet er kaldt vil laksen være lite aktiv og vi må presentere flua i nærheten av den. Store fluer med mye volum og flash fisket dypt og sakte er medisinen under slike forhold (phatagorva kinahatt). Varmere vann og lavere vannstand gjør laksen mere aktiv og den kan gjerne jage en Sunray Shadow i overflaten under slike forhold. Det vil si vi må variere taktikk, snøre og fluevalg etter forholdene i elva. Det er kun erfaring som kan fortelle deg hvilken flue som passer i den gitte situasjonen du skal fiske i, men her har vi laget en kolleksjon som skal hjelpe deg med det valget. 


1.General Practitioner (GP)

Min aller første storlaks på flue tok jeg på GP! Det var i Kleivhølen , jeg var 15 år og hadde akkurat fått meg tohånds fluestang. Det glemmer jeg aldri, og jeg drar heller aldri på laksefiske uten en GP eller tre i boksen. Brukes tidlig i sesongen på farget elv i store størrelser, både på tube og krok, men for meg har den blitt en juli og spesielt Augustflue i str 6-8 på dobbelkrok. Den fanger både små og storlaks, og den er også bra på Sjøørret i skumringa eller grålysninga på morgenen.

GENERAL PRACTITIONER (GP)

GENERAL PRACTITIONER (GP)


2.Black & Silver

Når det er så mørkt at flaggermusa kommer frem må vi ha en flue som har litt siluett. B&S lager vi med godt volum og en lang vinge og får dermed en svømmende flue som vises godt når lyset er dårlig. Fiskes gjerne hurtig over grunnere partier i elva. Typisk flyt/intermediate, 90 graders kast og stangtuppen i vannet. Husk å ikke gjør tilslag når det eksploderer i enden under slikt fiske!

BLACK & SILVER

BLACK & SILVER


3 og 4. Sunray Shadow.

Ray Brooks udødelige patent fra 80 tallet i en moderne utgave. Vi legger inn litt flash og lager den med hvit eller orange undervinge. Denne kan fiskes kjapt høyt i vannet, men er også en killer på synkesnøre tidlig i sesongen. Allround flue som egentlig var ment for kveldsfisket, men som er like god i solsteiken etter vår mening! 

SUNRAY SHADOW

SUNRAY SHADOW


5. Trønder&Lightning

Alle har hørt om Thunder & lightning. En meget god flue som har utallige laks verden over på samvittigheten. Vi har i flere år fisket den i en moderne utgave med fantastisk resultat. Dette er mønsteret vi har tatt flest lakser på de siste årene, og når den kommer i vannet skjønner du hvorfor! Flua er laget på en liten kobbertube, har myke og bevegelige materialer og er ganske sparsomt dresset. Litt isbjørn og flash i undervingen gir den en nydelig glans og det er morsomt at laksen liker den like godt som vi gjør. Du kan få tak i mange lignende fluer, men dette er en gjennomtenkt killer som kan fiskes under alle forhold gjennom hele sesongen. Et must for den seriøse fluefiskeren! Fiskes med trippel 10 eller 8 hengende løst bak. Hembres signaturflue. 

TRØNDER & LIGHTNING

TRØNDER & LIGHTNING


6. Bag Limit Destroyer variant

Bag Limit Destroyer, laget av den meget gode Danske laksefiskeren Michael Høgh, har blitt en klassiker i Stjørdalselva. Her har vi laget en variant på denne som fisker like godt. Samme farger og like forførisk svømmende flue som BLD, med en noe mørkere overvinge. Kan fiskes i både solskinn og gråvær. Fantastisk flue på lett farget vann etter en sommerflom fra sankthans og utover. Fiskes med løst hengende trippel 10 eller 8.

BAG LIMIT DESTROYER VARIANT

BAG LIMIT DESTROYER VARIANT


7 Phatagrova Kinahatt

Under alle flomsituasjoner må vi ha en flue som vises. Vi har laget en variant av Mikke Frødins berømte Phatagorva som fungerer minst like bra! Under hele sesongen faktisk. Er elva farget etter en flom er det ingen flue som er i nærheten av denne. Farger som vises, godt med flash og en nydelig svømmende gange. Myke materialer og en turbokone (kinahatt) har lokket mang en laks til hugg de siste sesongene. Fisk den sakte over høler og brekk med synkesnøre, så skal du få se hvor fantastisk effektiv denne er! 

PHATAGROVA KINAHATT

PHATAGROVA KINAHATT


Kjøp nå:

Værvarsel for Hembre Gård

Vannstand her blir målt oppstrøms Hegra Bru som blir rett nedenfor Hembre Gård. Dette blir da etter at både Forra og Sona ( sideelvene ) har kommet inn i Stjørdalselva. Laveste vannstand målt noensinne her er rett i underkant av 20 m3. Høyeste er like over 1400 m3. ( storflommen i 1947 ) Det finnes en bronsjeplate inngravert i jernbaneundergangen ned til Hembre Camping hvor vannhøyden fra denne storflommen er markert.

Høy og lavvann kan være lurt å følge med på, kanskje spesielt når vannstand i elva er lav. Laks som står å venter på å gå opp i elva bruker ofte høyvann til å starte ferden opp til fødestedet i elva. En tommelfinger regel for Hembre er at slike oppganger er på Hembrevaldet ca. 2 – 4 timer etter full flo.

Litt avhengig av vannføring og temperatur i vannet. Vis tidevannstabell som dokument eller på nett.

Tidevannstabell for Trondheim, Norway

Long: 10.4333, Lat: 63.4333, ID: T2418

Dato Soloppgang Solnedgang Flo Fjære Flo Fjære
21/05/2016*22:39**12:2718:26
22/05/201603:4922:4200:4806:4613:0118:58
23/05/201603:4622:4501:2007:1813:3519:31
24/05/201603:4422:4801:5307:5114:1120:04
25/05/201603:4122:5002:2708:2514:4920:39
26/05/201603:3922:5303:0409:0315:3021:19
27/05/201603:3622:5603:4509:4916:1522:08
28/05/201603:3422:5904:3110:4817:0823:14
29/05/201603:3123:0105:2412:0118:09*
30/05/201603:2923:0406:2800:3419:1913:16
31/05/201603:2623:0707:3901:4920:3114:24
01/06/201603:2423:0908:5102:5521:3715:24
02/06/201603:2223:1209:5603:5322:3416:19
03/06/201603:2023:1410:5404:4623:2517:10
04/06/201603:1823:1611:4605:36*17:58
05/06/201603:1623:1800:1306:2512:3518:44
06/06/201603:1423:2000:5907:1213:2319:29
07/06/201603:1323:2201:4407:5914:0920:15
08/06/201603:1123:2402:2808:4714:5521:01
09/06/201603:1023:2603:1309:3715:4221:50
10/06/201603:0823:2803:5810:3016:3122:45
11/06/201603:0723:2904:4611:2817:2423:48
12/06/201603:0623:3105:3912:2818:24*
13/06/201603:0523:3206:3900:5419:3213:28
14/06/201603:0423:3307:4701:5720:4214:24
15/06/201603:0323:3408:5502:5421:4115:15
16/06/201603:0223:3509:5303:4522:2916:01
17/06/201603:0223:3610:4004:3023:1016:44
18/06/201603:0223:3711:2205:1023:4717:23
19/06/201603:0223:3712:0105:48*18:01
20/06/201603:0223:3700:2206:2512:3918:38

Vi har laget en løsning for Hembre som viser fangster forløpende uke for uke. ( Se søylediagram ) Her legger vi inn hver ukes fangst kontinuerlig gjennom sesongen hver lørdag, eller ved skifte av fiskegruppe. Her kan du sjekke laksebørsen til hele elva.

Laksebørsen 2017

Dette er statistikk for sesongen 2017.

Laksebørsen 2016

Kommer etter hvert...

Laksebørsen 2015

Kommer etter hvert...